• Camping in Parc de la Brenne

  Camping in Parc de la Brenne

  Rust, ruimte en ontspannen

 • Zonsopgang in de Brenne

  Zonsopgang in de Brenne

  Midden in de natuur en toch op de camping

 • Parc de la Brenne

  Parc de la Brenne

  Ontdek de schitterende flora en fauna

 • Camping in Parc De La Brenne

  Camping in Parc De La Brenne

  Genieten en ontspannen in de natuur

 • Camping Vallee De Lignac In Parc De La Brenne

  Camping Vallee De Lignac In Parc De La Brenne

  Ontdek de camping van de Brenne

camping in de Brenne

Parc de la Brenne

Natuurpark van de Brenne is een uitstekend gebied om vogels te kijken. In het gebied vind je duizenden kleine meertjes die ontzettend veel zang- en watervogels aantrekken. Het landschap is gevarieerd: weilanden, bossen en moerassen wisselen elkaar af. Meidoornhagen begrenzen weiden en wegen, afgewisseld met oude eikenbomen en -struiken. De Brenne ligt ongeveer tweehonderd kilometer onder de stad Orléans en is vanuit Nederland in één dag aan te rijden.

Vogelaars die gedurende een aantal dagen gegarandeerd bijzondere soorten willen zien, en liefst zo veel mogelijk, moeten De Brenne beslist bezoeken.

Vogelsoorten
:

Omdat het landschap in de Brenne kleinschalig is en heel gevarieerd, zie je er zo veel verschillende soorten. De kans is groot dat je de hop en bijeneter tegenkomt. Beide vogels broeden in het gebied. In een aantal moerassen bevinden zich reigerkolonies. Hier broeden soorten als kwak, purperreiger, blauwe reiger, kleine zilverreiger en koereiger. Bij Bellebouche kun je een reigerkolonie van heel dichtbij vanuit een vogelkijkhut bekijken. Bellebouche is in het voorjaar absoluut een site die je moet bezoeken. Er bevinden zich drie hutten die uitzicht bieden over de moerassen en meertjes. Ondertussen hoor je overal nachtegaal en zwartkop zingen.

Enthousiast geworden?Kom naar Lignac