kamperen op een "natuurcamping" in Frankrijk

Kamperen met kinderen is hier fantastisch.

Er is genoeg te doen en te zien, op en rond de natuurcamping in Frankrijk.

la Brenne

la Brenne

Natuurpark de Brenne telt ca. 1100 meren en biedt vele soorten vogels een ideale broedplaats. De flora en fauna is divers een dat maakt het gebied voor biologen, vogelaars en natuurliefhebbers tot een heerlijke plek om vele zeldzaam geworden soorten planten en dieren ‘live’ te bewonderen.
Brocantes

Brocantes

Zodra het brocante seizoen is geopend vind je in ieder dorpje wel een brocante. Beslist leuk om eens zo’n brocante te bezoeken en te snuffelen tussen de “ouwe rommel” en wie weet vind je dat kandelaartje of kapstokje waar je al een tijdje naar zoekt. De schapenmarkt in les Herolles is trouwens ook een bezoek waard.
Roofvogelshow

Roofvogelshow

Het middeleeuwse Chauvigny is beslist een bezoek waard. Vanuit de ruïne boven op de rots kan je een spectaculaire roofvogelshow bewonderen. Lui geworden van het stilzitten? Dan volg je toch het treinparcours van de Velorail!
Kastelen

Kastelen

Een kasteel in de stijl van de Loire-kastelen, met grote en mooi aangelegde tuinen. Het kasteel is ingericht en de moeite waard om te bezoeken. Voor de kinderen is er in de tuinen een speurtocht uitgezet waar ze wel even mee bezig zijn. Een leuk uitje wat goed te combineren is met het nabijgelegen safaripark.
Argenton sur Creuse

Argenton sur Creuse

Een plaatsje met een pleintje, een rivier, een brug, een paar terrasjes, kortom, even kijken en een paar boodschapjes doen.
Limoges

Limoges

Twee steden op een uur rijden die de moeite waard zijn. Limoges, of Poitiers.
Montmorrillon

Montmorrillon

Op woensdag is er altijd markt en dat is mooie gelegenheid om het stadje te bezoeken. Er zijn verschillende restaurantjes waar je lekker kunt lunchen. Samen met de kinderen bezoek je natuurlijk de creperie!
Saint Benoit du Sault

Saint Benoit du Sault

Dit plaatsje staat op de lijst van " Frankrijks mooiste plaatsjes". Het beste kun je het bezoeken als er een brocante is, dan komt het, anders rustige middeleeuwse plaatsje, tot leven.
Futuroscope

Futuroscope

Een fantastisch pretpark, wat beslist de moeite waard is. Misschien niet zo geschikt voor de allerkleinsten, maar je moet het een keer gezien hebben!
Velorail

Velorail

Een oud treinparcours afleggen met een soort fietskar. Een leuke belevenis!
Safaripark

Safaripark

Parc la Haute Touche is een soort safaripark. Ruim en netjes opgezet. Een deel van het park bekijk je vanuit de auto, een ander deel kan je wandelend, of met de fiets bezoeken.
Krokodillen

Krokodillen

Voor als het een keer minder weer zou zijn, dan kun je naar Crocodile planet. Overdekt en tropisch warm. Als je er bent, wacht dan even tot de kroko's gevoerd worden ....
Bomen klauter parcours

Bomen klauter parcours

Sportief aangelegd en zoek je het graag wat hogerop? In Lathus, een plaatsje vrij dichtbij zit een activiteitencentrum waar je kunt raften, kajakken, boogschieten, bomen klauteren en en nog veel meer. Zeker met iets grotere kinderen een aanrader.
Kanovaren

Kanovaren

De rivier de Creuse afzakken met een kano? Er is niks lekkerders om dat te doen op een hete zomerse dag en lekker poedelen in het heldere rivierwater.
Meertje Chaillac

Meertje Chaillac

Het volgende dorp na Lignac is Chaiilac (8km) en hier ligt een heerlijk meer met zandstrand. Er is een waterglijbaan en een vlot waar je naar toe kunt zwemmen. Er worden ook waterfietsen verhuurd.
Poitiers

Poitiers

Een stad die ook een bezoekje waard is. Net als Limoges een studentenstad. Er zijn terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes.

vakantie op camping Vallée de Lignac

Bijzonder vermaak?

Wat dacht je van de indrukwekkende sterrenhemel die je hier ziet? De harmonieuze stilte, die alleen verstoord wordt door een kwakende kikker, een uil, een krekel of de nachtegaal. De rust en de ruimte is grandioos, alleen dat is al een bezoek aan de camping waard!  Geopend

vanaf 2 juni tot
1 september