Reserveren voor de peuterweken? Er zijn nog mogelijkheden! Maar vol is vol!
francais
english

Vogels kijken in de Brenne

camping in park de Brenne

de Brenne

Parc naturel de la Brenne

Het natuurpark van de Brenne is een uitstekend gebied om vogels te kijken. In het gebied vind je duizenden kleine meertjes die veel zang- en watervogels aantrekken. Het landschap is gevarieerd: weilanden, bossen en moerassen wisselen elkaar af. Meidoornhagen begrenzen weiden en wegen, afgewisseld met oude eikenbomen en -struiken. 

Paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers

Vogelaars die gedurende een aantal dagen gegarandeerd bijzondere soorten willen zien, en het liefst zo veel mogelijk, moeten De Brenne beslist bezoeken. Kamperen op een camping in de Brenne is dan ook een echte belevenis, omdat je op de camping zelf al heel veel vogels tegenkomt.

Gevarieerd landschap

Het landschap in de Brenne is kleinschalig en heel gevarieerd, daarom zie je er zo veel verschillende soorten. De kans is groot dat je de hop en bijeneter tegenkomt. Beide vogels broeden in het gebied. In een aantal moerassen bevinden zich reigerkolonies. Hier broeden soorten als kwak, purperreiger, blauwe reiger, kleine zilverreiger en koereiger. 

Maison du parc

Bij Rosnay vind je het informatiecentrum van de Brenne, het maison du parc. Hier vind je alle informatie over de beste vogelspot plekken en over de flora en fauna van de Brenne. Hiervandaan vertrekt ook een wandeling en kan je de nabijgelegen kasteeltoren beklimmen die een schitterend uitzicht biedt over de meren.

sprinkhaan in de Brenne

Kamperen op een camping in de Brenne?

Camping Vallée de Lignac is een prachtige uitvalsbasis, om Parc Naturel de la Brenne te ontdekken.

logo

Contact

les Ages 14
36370 Lignac, Frankrijk
+33 7 4452 2982

wacht niet te lang!

Social Media

© Copyright camping Vallée de Lignac